Activitats EE21

Amb la inscripció a l'escola d'estiu, a part del curs al que us matriculeu, també podreu gaudir de les següents activitats virtuals:

Dilluns 5 de juliol - Conferència inaugural - Desigualtat i Educació al llarg de la vida a càrrec d'Antonia Darder 


Dimarts 6 de juliol a les 10h - Xerrada - El Hip-Hop com a eina educativa

Versembrant és una escola popular itinerant; un projecte que pretén fomentar la consciència crítica del jovent, mitjançant l’art urbà i el hip hop. Els seus tallers de rap, de producció i d’arts plàstiques (sobre racisme, xenofòbia, sexisme...) aspiren a posar l’estètica al servei de la crítica, en un procés creatiu del qual els protagonistes no són els talleristes sinó aquells que creant i repensant el seu entorn s’autotransformen en el procés. Versembrant és Filosofia de la praxi feta rap. 

La presentació d'aquesta experiència serà a càrrec de l'Alba (Bittah) i el Pau Llonch, educadors i cooperativistes de Versembrant.

 

Dijous 8 de juliol a les 10h - Taller - Xarxes socials, Fake News i dinàmiques d'exclusió: Com ho treballem?

 

El món educatiu actual està travessat, com tota la nostra societat, per les xarxes socials. Aquests nous instruments canviants i dinàmics s'han convertit en el terreny de joc preferit per les notícies falses que, ja siguin fomentades per grans centres de poder com la Casa Blanca o per companys i companyes de classe, poden generar dinàmiques que provoquen odi o exclusió vers l'altre. En aquest context les persones dedicades al món de l'educació cal que reflexionem sobre el què i sobretot el com hi actuem. Amb aquest taller es buscarà plantejar noves preguntes, cercar algunes respostes i treballar eines i dinàmiques educatives que ens permetin incidir en aquest fenomen. 

El taller el dinamitzarà el Sergi Amat, educador social, membre de l'equip organitzador de l'escola d'estiu i professor de persones adultes al barri Besòs i el Maresme. 

 

Divendres 9 de juliol a les 11h - Taula rodona "Educació de persones adultes: reforma o ruptura."

L'educació al llarg de la vida està sempre en constant evolució, pensant-se i repensant-se. Qui sentit i quin valor li donem? Cal una reforma del model actual o és necessària una ruptura?

Volem tancar l'escola reflexionant-hi amb el Xavier Besalú, doctor en pedagogia i professor a la universitat de Girona, Jordi Graupera, doctor en filosofia i professor universitari i la Maria Truñó, llicenciada en ciències polítiques i actual comissionada d'educació de l'ajuntament de Barcelona.


Activitats Escola d'Estiu Conjunta de la 

Federació de Moviment de Renovació Pedagògica