Passa al contingut principal

Stories that Move. Blended learning, la ciutadania democràtica i consciència global.

 El principal objectiu del curs és el d'oferir situacions d’aprenentatge situat en format multilingüe i blended learnig que ha estat desenvolupat per la Fundació Anna Frank amb el finançament de la UE. El recurs, d’accés lliure ha rebut nombrosos premis per la seva qualitat pedagògica a l’hora de desenvolupar competències interculturals i ciutadanes en l’alumnat.

El recurs compta amb cinc unitats didàctiques que poden ser utilitzades autònomament en les que mitjançant jocs, vídeos i recursos documentals poden ser el perfecte context amb els que l’alumnat treballi contingut de Ciències Socials, Filosofia, Llengua Estrangera, Català, Castellà i tutoria; depenent de l’aplicació que se li doni.

L’activitat proposa que el professorat conegui l’eina i pugui explorar-la, amb l’acompanyament de les dues professores en el potencial d’aplicació al seu centre.

Professorat: Assumpta Aneas, Núria Lorenzo


Objectiu

Analitzar la viabilitat a la pròpia aula de la utilització de STM com una situació d’aprenentatge sobre entorn a la que desenvolupar les competències claus de :

Competència en comunicació lingüística

Competència plurilingüe

Competència digital

Competència personal, social i d'aprendre a aprendre

Competència ciutadana

Competència en consciència i expressió culturals


Contingut

- Introducció Principis bàsics del desenvolupament de competència intercultural i ciutadana als centres educatius

- Stories that Move. Tool-kit de lluita contra la violència i discriminació d’arrel identitària

Antecedents i present del projecte

Cinc unitats d’aprenentatge, cadascuna de les quals explora un tema relacionat amb la discriminació. Són mòduls complets perquè el professorat els comenci a utilitzar immediatament. Al centre de cada unitat hi ha clips de curtmetratges en què diferents joves comparteixen les seves opinions i experiències

Guies pedagògiques

Glossari amb els conceptes pedagògics


Avaluació

- Valoració per etapes i àrees curriculars


La metodologia consistirà en que els participants, aniran fent un anàlisi de viabilitat i factibilitat de l’aplicació segons els següents criteris, entre altres:


Adequació als objectius aprenentatges


Adequació al perfil del grup


Suficiència de recursos digitals per suportar el joc